Dental Innovation Mebarki Implantaten- Conventionele methoden
Conventionele methoden

Voor het vervangen van ontbrekende tanden zijn er als alternatief voor implantaten de klassieke methoden met een vaste prothese (brug) en de uitneembare deelprothese* of volledige prothese**.

Kleine openingen tussen de tanden worden meestal gedicht met behulp van een brug, terwijl voor grotere gaten een deelprothese en voor een volledig tandeloze kaak een volledige prothese (kunstgebit) wordt gebruikt.

Aan deze oplossingen kleven echter belangrijke nadelen.

*Deelprothese (conventioneel):
Grotere gaten tussen de tanden kunnen worden overbrugd met behulp van deelprothesen, zoals een plaatje, frame of brug. De prothese wordt hierbij vaak met klemmetjes aan de gezonde tanden bevestigd. Deze variant biedt meestal geen mooi resultaat. Het is vaak zichtbaar dat dit geen natuurlijke tanden zijn. Bovendien kan deze oplossing leiden tot problemen met de mondhygiëne. Een groot nadelig gevolg is dat de gezonde tanden die voor het bevestigen van de klemmetjes dienen, schade ondervinden. Dit kan er zelfs toe leiden dat ook deze tanden verloren gaan.

**Volledige prothese (conventioneel):
Het klassieke kunstgebit wordt gebruikt om mensen die helemaal geen tanden meer hebben, weer van een functionerend gebit te voorzien. Bij deze oplossing worden de nieuwe tanden gedragen door een tandvleeskleurige kunststofbasis. In de bovenkaak wordt het kunstgebit op zijn plaats gehouden door zuigkracht. Vooral het smaakgevoel kan hierdoor sterk belemmerd worden worden, aangezien het gehemelte wordt afgedekt door kunststof. In de onderkaak zorgt de kam van het kaakbot ervoor dat het kunstgebit blijft zitten. Maar doordat het kaakbot niet meer wordt belast door tandwortels, zal het kaakbot slinken. Gevolg is dan dat de prothese niet langer goed past en daardoor losraakt.Met dank aan   Straumann  
MEBARKI KRONEN/BRUGGEN PROTHESES IMPLANTATEN ROUTE