Dental Innovation Mebarki Implantaten - Definitie
Wat is een implantaat?

Wat is een implantaat? Dental Innovation MebarkiEen tandwortel van titanium*

Een implantaat is net zo groot als een natuurlijke tandwortel. Het is gemaakt van titanium, een metaal dat goed verdragen wordt en als lichaamseigen weefsel wordt opgenomen. Het komt maar zelden voor dat titanium niet goed wordt verdragen.


Korte pijnloze ingreep voor een duurzame oplossing
Om de functie van de tandwortel over te kunnen nemen, wordt het implantaat met een korte ingreep en onder plaatselijke verdoving in het kaakbot geplaatst. Vervolgens groeit het bot vast aan het implantaat. Zo ontstaat een solide basis voor de duurzame en stabiele verankering van uw gebit.


Esthetisch vanaf het eerste begin
Met de nieuwste technieken is het steeds vaker mogelijk om implantaten direct na plaatsing al te belasten. Dit houdt in dat er op de dag van de chirurgische ingreep direct een kroon, brug of kunstgebit op de implantaten komt. Meestal is dit eerst een tijdelijke en later een definitieve voorziening. Vraag aan uw behandelaar of dit in uw geval ook mogelijk is.

*Titanium:
hoogwaardig zilverwit metaal; in de praktijk is gebleken dat titanium goed in het lichaam wordt verdragen en dat het wordt opgenomen als lichaamseigen weefsel. Omdat het een sterk en slijtvast metaal is, wordt het in de tandheelkunde als basismateriaal voor implantaten gebruikt.


Met dank aan   Straumann  
MEBARKI KRONEN/BRUGGEN PROTHESES IMPLANTATEN ROUTE