Klikgebit op implantaten

Klikgebit op implantaten

Het Klikgebit op Implantaten: Een Innovatieve Oplossing voor een Stevige Glimlach

Het verlies van tanden kan aanzienlijke uitdagingen met zich meebrengen, van verminderde kauwkracht tot een afname van zelfvertrouwen bij het lachen en spreken. Gelukkig biedt de moderne tandheelkunde geavanceerde oplossingen om deze problemen aan te pakken, waaronder het klikgebit op implantaten. In dit artikel zullen we ontdekken wat een klikgebit op implantaten is, waarom mensen hiervoor kiezen en hoe een tandprotheticus deze innovatieve prothese maakt.

Wat is een klikgebit op implantaten?

Een klikgebit op implantaten, ook wel bekend als een implantaten-ondersteunde overkappingsprothese, is een tandheelkundige prothese die wordt ondersteund door implantaten die in de kaak zijn geplaatst. In tegenstelling tot een traditioneel kunstgebit, dat los in de mond zit of met kleefmiddelen wordt bevestigd, wordt een klikgebit op implantaten stevig vastgeklikt op de implantaten, waardoor het een stabiele en veilige pasvorm heeft.

Waarom Kiezen voor een Klikgebit op Implantaten?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een klikgebit op implantaten:

 1. Stabiliteit en Comfort: Het klikgebit blijft stevig op zijn plaats zitten, zonder te verschuiven of los te komen tijdens het eten of spreken, wat het comfort en zelfvertrouwen van de patiënt vergroot.
 2. Herstel van Kauwvermogen: Door de implantaten kan het klikgebit kauwkracht herstellen, waardoor patiënten gemakkelijker verschillende voedingsmiddelen kunnen eten en hun algehele voeding verbetert.
 3. Behoud van Kaakbot: Implantaten stimuleren het kaakbot, wat het verlies van botstructuur kan vertragen en de gezondheid van de kaak kan behouden.
 4. Esthetiek: Een klikgebit ziet er natuurlijker uit en biedt een betere esthetiek dan traditionele kunstgebitten.
 5. Zelfvertrouwen: Het herstel van een complete glimlach heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen en het vermogen om zonder zorgen te lachen en te spreken.

Hoe Maakt een Tandprotheticus een Klikgebit op Implantaten?

Het proces van het maken van een klikgebit op implantaten is een gespecialiseerde en stapsgewijze procedure:

 1. Consultatie en Evaluatie: De tandprotheticus evalueert de mondgezondheid van de patiënt, bespreekt de implantatiemogelijkheden en de verwachtingen van de patiënt.
 2. Implantatie: Indien nodig worden implantaten chirurgisch in de kaak geplaatst door een kaakchirurg of implantoloog. Het aantal implantaten varieert afhankelijk van de situatie van de patiënt.
 3. Afdrukken en Metingen: Nauwkeurige afdrukken van de mond worden gemaakt om de vorm van de kaak vast te leggen.
 4. Protheseontwerp: Gebaseerd op de afdrukken en implantaten, ontwerpt de tandprotheticus het klikgebit om perfect te passen en comfortabel te zitten.
 5. Fabricatie: De prothese wordt vervaardigd in een tandtechnisch laboratorium, inclusief de bevestigingsclips die het gebit op de implantaten vastklikken.
 6. Plaatsing: Nadat de prothese gereed is, wordt deze stevig op de implantaten vastgeklikt.
 7. Aanpassingen: Eventuele aanpassingen worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het klikgebit goed past en comfortabel aanvoelt.
 8. Nazorg: De tandprotheticus zal de patiënt adviseren over het onderhoud van het klikgebit en het belang van regelmatige controleafspraken.

Het klikgebit op implantaten is een geavanceerde tandheelkundige oplossing die de levenskwaliteit van patiënten aanzienlijk verbetert. Met zijn stabiliteit, comfort en esthetiek biedt deze prothese een effectieve manier om ontbrekende tanden te vervangen en een zelfverzekerde glimlach te herstellen. Voor degenen die overwegen om een klikgebit op implantaten te laten plaatsen, is overleg met een ervaren tandprotheticus de eerste stap op weg naar een stralende glimlach.