Tarieven

De tarieven van een tandprotheticus kunnen variëren afhankelijk van de specifieke diensten die worden verleend en de regio waarin de tandprothetische praktijk zich bevindt. Hier zijn enkele veelvoorkomende diensten die een tandprotheticus kan aanbieden en enkele algemene richtlijnen:

Consultatie en Onderzoek: Dit omvat de initiële beoordeling en evaluatie van de mondgezondheid. De kosten voor een consultatie kunnen variëren, maar ze liggen meestal tussen de € 50 en € 100.

Aanpassing van een Kunstgebit: Als uw kunstgebit moet worden aangepast voor een betere pasvorm of comfort, kunnen de kosten variëren afhankelijk van de aard van de aanpassing. Dit kan variëren van € 100 tot € 300 of meer.

Reparatie van een Kunstgebit: De kosten voor het repareren van een kunstgebit variëren sterk, afhankelijk van de aard en omvang van de reparatie. Kleine reparaties kunnen beginnen bij € 50, terwijl grotere reparaties meer kosten.

Vervaardiging van een Kunstgebit: Het maken van een nieuw kunstgebit is een uitgebreide procedure en kan variëren afhankelijk van het type prothese (volledig of gedeeltelijk) en de materialen die worden gebruikt. De kosten kunnen variëren van € 800 tot € 2.500 of meer.

Frameprothese of Partiële Prothese: De kosten voor een frameprothese of partiële prothese variëren afhankelijk van het ontwerp, het gebruikte materiaal en andere factoren. Ze kunnen variëren van € 800 tot € 2.500 of meer.

Het is belangrijk op te merken dat tandprothetische tarieven kunnen variëren tussen verschillende praktijken en regio’s. Daarnaast is de vergoeding van deze kosten door de zorgverzekering afhankelijk van uw specifieke zorgverzekeringsplan en de dekking die daarin is opgenomen.

In sommige gevallen bieden zorgverzekeraars dekking voor tandprothetische diensten, maar de mate van dekking en eventuele eigen bijdragen variëren. Het is essentieel om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te begrijpen welke kosten worden gedekt en welke procedures aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Het is ook raadzaam om voorafgaand aan een tandprothetische behandeling een kostenraming te ontvangen van de tandprotheticus en deze te bespreken met uw zorgverzekeraar om onverwachte kosten te voorkomen.